Siirry sisältöön

Turkulaisen Åbo Svenska Teaterin syksyn uuteen Hemåt över isen -näytelmään on mahdollista ostaa hyväntekeväisyyslippu tukemaan PSS ry:n työtä puhtaiden vesistöjen puolesta. Näytelmä sijoittuu saaristoon.

”Tämä yhteistyö on meille tärkeää, koska yksi ydintoiminnoistamme on viedä teatteria kiertueelle saaristoon. Meren ja ympäristön hyvinvointi on elintärkeää paitsi yhteiskunnallemme myöskin näytelmän Hustrun saaressa eläville henkilöille. Iloitsemme mahdollisuudesta auttaa Pidä Saaristo Siistinä ry:tä sen tärkeässä tehtävässä”, kertoo Åbo Svenska Teaterin myynti- ja markkinointipäällikkö Niina Renström.

Åbo Svenska Teaterin Päänäyttämön syksyn näytelmä Hemåt över isen (suom. Jään yli kotiin päin) sisältää rosoista romantiikkaa, saaristolaisdraamaa ja ripauksen komiikkaa.  Dramatisointi pohjautuu Gunilla Linn Perssonin samannimiseen romaaniin. Persson tunnetaan suositun ruotsalaisen TV-sarja Saaristolääkärin käsikirjoittajana. 

Hemåt över isen -näytelmässä tunnistettavuus kiteytyy kahteen sanontaan: suku on pahin ja vanha rakkaus ei ruostu. Tarina sijoittuu saareen. Näytelmä on kertomus nuoruudenrakkaudesta, josta voi kehittyä rakkaussuhde keski-iässä, vanhemmista, jotka eri tavoin pettävät sekä kanalaumasta, joka sekaantuu kaikkeen. Rinnakkaistarina sijoittuu samaan saareen ja vuoteen 1914. Seitsemän nuorta lähtee naapurisaareen tansseihin. Palaavatko he?

Hyväntekeväisyyslipun hinta on 54,50 €. Katso esitysajat täältä!