Siirry sisältöön

Itämerta, meidän omaa mertamme, juhlistetaan elokuun viimeisenä torstaina 27.8. kaikkialla Suomessa. Teemapäivän tavoitteena on kirittää konkreettisia toimia Itämeren tilan parantamiseksi ja kiinnittää katseet Itämeren ainutlaatuiseen ja rikkaaseen kulttuuriperintöön. PSS ry osallistuu päivään Turussa sekä valtakunnallisesti Siisti Biitsin kautta.

Jazzia Roopella

Pidä Saaristo Siistinä ry ja Archipelago Sea Jazz järjestävät ainutlaatuisen konsertin PSS ry:n huoltoalus M/S Roopen kannella Turun Forum Marinumin edessä kello 19. Valtakunnallista Itämeripäivää juhlistetaan tuomalla Roopen kannelle flyygeli ja kotimaisen jazzin huipuista koostuva Jussi Fredriksson Trio, jossa bassoa soittaa Jori Huhtala ja rumpuja Mika Kallio. Jazzkonsertissa kuullaan pianisti Jussi Fredrikssonin tuoreita saariston sävyistä inspiroituneita sävellyksiä. 

Sateen sattuessa konsertti järjestetään Forum Marinumin venekatoksessa.

Itämerijooga rauhoittaa

Meri on monelle paikka rauhoittua, päästää hetkeksi irti kaupungin hälinästä ja viedä ajatukset luontoon. Saamme paljon mereltä, mutta nyt on aika antaa takaisin! Tule mukaan ilmaiseen Itämeri-joogaan kello 16.30-17.30 Forum Marinumin edustalla olevalle nurmialueelle. Tunnin pitää joogaopettaja Yoganni eli Anni Leskinen, ja se järjestetään yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Forum Marinumin kanssa. Mukaan mahtuu 20 henkilöä. Tunti sopii kaikille meren ystäville. Ilmoittaudu ennakkoon lähettämällä viesti osoitteeseen infoyoganni@gmail.com. Ota mukaan oma matto/alusta, joustavat vaatteet sekä vesipullo. 

Konsertti ja jooga ovat yleisölle maksuttomia, mutta voit maksaa vapaaehtoisen pääsymaksun tekemällä Pidä Saaristo Siistinä ry:lle kertalahjoituksen vapaavalintaisella summalla MobilePay-mobiilimaksusovelluksella käyttäen lyhytnumeroa 33168.

Kerätään yhdessä miljoona roskaa!

Pidä Saaristo Siistinä ry:n rantojensiivousohjelma Siisti Biitsi haastaa Itämeripäivän kunniaksi kaikki kansalaiset järjestämään omat Siisti Biitsi -talkoonsa valitsemallaan rannalla. Tavoitteena on kerätä ja raportoida yhteensä miljoona roskaa! Lisäksi PSS ry haastaa kaikki Suomen koulut liittymään Siisti Biitsi -kummikouluohjelmaan ja pitämään rannoista huolta nyt ja tulevaisuudessa.

Roska-Roope pitää Aurajokea siistinä

Itämeripäivää on syytä juhlia kiinnittämällä erityistä huomiota siihen, mihin roskat kaupungissa päätyvät. PSS ry:n roskienkeruuvene Roska-Roope päivystää Itämeripäivänä Aurajoessa keräten roskia pintavedestä. Ympäristöystävällisen Roska-Roopen sähkömoottori saa energiansa auringosta.

Lue lisää Turun koko Itämeripäivän ohjelmasta täältä.

Lue lisää Itämeripäivästä täältä.