Siirry sisältöön

Miten yksilö voi vaikuttaa vesistöjen roskaantumisongelmaan? Entä mitä keinoja on Itämeren rehevöitymisen ehkäisemiseksi? Osallistu kahteen mielenkiintoiseen webinaariin vaikka kotisohvaltasi!

Pidä Saaristo Siistinä ry ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vesiyksikkö järjestävät yhteistyössä kaksi Vaikuta vesiin -webinaaria. Webinaarien aiheina ovat vesistöjen roskaantuminen ja rehevöityminen.

Webinaareihin ovat tervetulleita kaikki vesistöjemme nykytilasta kiinnostuneet kansalaiset, jotka haluavat vaikuttaa niiden hyvinvointiin omilla arkisilla valinnoillaan. Webinaarit järjestetään Microsoft Teams -kokouksina 10.9. ja 17.9. klo 17–18.30. Tilaisuudet nauhoitetaan, joten ne ovat nähtävissä myös jälkikäteen. Kiinnostavien asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi webinaareissa on varattu aikaa myös yleisön kommenteille ja kysymyksille. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

”Webinaarilla haluamme muun muassa tuoda esiin, että roskaantuminen on ongelma myös Suomessa, ja kansalaisen omilla toimilla on iso vaikutus siihen. Webinaarissa valaistaan myös muovin roolia sekä hyvässä että pahassa. Rehevöitymisaiheisessa webinaarissa puolestaan esitellään jo olemassaolevia ratkaisuja Itämeren rehevöitymisongelmaan”, kertoo PSS ry:n projektikoordinaattori Atte Lindqvist.

Vaikuta vesiin -webinaari: roskaantuminen 10.9. klo 17–18.30

Webinaarissa tutustutaan ajankohtaiseen ympäristöongelmaan, roskaantumiseen. Mikä on Itämeren roskaisuustilanne? Kuinka roskaisia Suomen rannat ovat? Miten roskaantumista voidaan ehkäistä? Mikä on muoviroskan rooli?

Puhujina webinaarissa ovat Pidä Saaristo Siistinä ry:n projektikoordinaattorit Julia Jännäri ja Atte Lindqvist, polymeerikemian yliopisto-opettaja Peter Uppstu Åbo Akademilta ja Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä.

Ilmoittaudu roskaantumisaiheiseen webinaariin tästä 7.9. mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/PSS_ry_x_ELYkeskus_Vaikuta_vesiin_Itameren_roskaantuminen_2718

Saat osallistumislinkin ja tarkempia osallistumisohjeita sähköpostiisi päivää ennen webinaaria 9.9.

Vaikuta vesiin -webinaari: rehevöityminen 17.9. klo 17–18.30

Webinaarissa pohditaan Itämeren suurinta ongelmaa eli rehevöitymistä. Mikä aiheuttaa Itämeren heikon tilan? Onko mahdollista tukkia ravinteiden tiet Itämereen? Voidaanko Itämereen jo joutuneita ravinteita poistaa?

Puhujina webinaarissa ovat Pidä Saaristo Siistinä ry:n projektikoordinaattori Jutta Vuolamo, Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Seppo Knuutila, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vesiyksikön KIPSI-hankkeen projektipäällikkö Pekka Salminen ja John Nurmisen Säätiön SEABASED-hankkeen projektipäällikkö Miina Mäki.

Ilmoittaudu rehevöitymisaiheiseen webinaariin tästä 14.9. mennessä:

https://www.lyyti.fi/reg/PSS_ry_x_ELYkeskus_Vaikuta_vesiin_Meren_rehevoityminen_2109

Saat osallistumislinkin ja tarkempia osallistumisohjeita sähköpostiisi päivää ennen webinaaria 13.9.

Lisätiedot:

Atte Lindqvist
Projektikoordinaattori, Pidä Saaristo Siistinä ry
040 458 9495
atte.lindqvist@pssry.fi