Siirry sisältöön

Kumppanuus käynnistyy Itämeripäivän jazzkonsertilla 27. elokuuta PSS ry:n huoltoalus M/S Roopen kannella. Yhteistyön tavoitteena on kiinnittää huomiota ympäristövastuulliseen matkailuun ja kulttuuritoimintaan saariston alueella sekä houkutella uusia jäseniä mukaan Pidä Saaristo Siistinä ry:n tärkeään toimintaan.

Archipelago Sea Jazz on kesällä 2021 käynnistyvä, kansainvälisesti houkutteleva festivaalisarja, jonka arvot rakentuvat Itämeren ja saaristomme ainutlaatuisen vetovoiman sekä laadukkaan jazzmusiikin ympärille. Archipelago Sea Jazz yhdistää kaksi uutta Turussa ja Maarianhaminassa järjestettävää jazztapahtumaa sekä kaksi jo vankan jalansijan ja vakituisen yleisönsä saavuttanutta tapahtumaa – Baltic Jazz ja Korpo Sea Jazz -festivaalit – yhteisen Archipelago Sea Jazz -nimen alle.

– Me festivaalisarjan tekijät haluamme olla mukana vaikuttamassa ympäristön hyvinvointiin sekä paikallisesti että koko Itämeren alueella. Haluamme edistää saariston matkailua ja kulttuuripalvelujen tuottamista kestävästi ja ympäristöarvoja kunnioittaen, ja tässä meille tärkeänä apuna toimii Pidä Saaristo Siistinä ry. Odotamme innolla yhteistyön alkamista, iloitsee Archipelago Sea Jazzin tiedottaja Sanna Vartiainen.    

Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Archipelago Sea Jazzin yhteistyö käynnistyy ainutlaatuisella konsertilla PSS ry:n huoltoalus M/S Roopen kannella Itämeripäivänä 27. elokuuta Turun Forum Marinumin edessä kello 19.

Jazzkonsertissa kuullaan pianisti Jussi Fredrikssonin tuoreita saariston sävyistä inspiroituneita sävellyksiä. Valtakunnallista Itämeripäivää juhlistetaan tuomalla Roopen kannelle flyygeli ja kotimaisen jazzin huipuista koostuva Jussi Fredriksson Trio, jossa bassoa soittaa Jori Huhtala ja rumpuja Mika Kallio. Konserttiin voi maksaa vapaaehtoisen pääsymaksun tekemällä Pidä Saaristo Siistinä ry:lle kertalahjoituksen vapaavalintaisella summalla.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n juuret ovat Saaristomerellä, jossa yhdistys perustettiin vuonna 1969 aktiivisten saaristolaisten havahduttua rantojen roskaisuuteen. Työtä puhtaamman saariston, sisävesien ja rantojen puolesta on tehty pitkäjänteisesti, ja nykyään yhdistyksen palvelut kattavat lähes kaikki Suomen tärkeimmät vesistöalueet. 

PSS ry:n tavoitteena on luoda edellytykset kestävälle vesillä liikkumiselle. Veneilijöille ja retkeilijöille tarkoitetut Roope-palvelut sisältävät muun muassa jätepisteitä, kuivakäymälöitä, veneiden käymäläjätteiden tyhjennysasemia ja astianpesupaikkoja. Kun nämä palvelut ovat kunnossa, ei ympäristö kuormitu turhaan ja jokaisella meistä on mahdollisuus toimia saaristossa vastuullisesti. Palveluita rahoitetaan muun muassa jäsenmaksuilla, lahjoitusvaroin ja ympäristöministeriön tuella.

Pidä Saaristo Siistinä ry etsii aktiivisesti ratkaisuja ympäristöystävälliseen veneilyyn, satamatoimintaan ja vesillä liikkumiseen. PSS ry on myös erikoistunut tutkimaan rantojen ja vesistöjen roskaantumista ja on perustanut Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelman kaikille kansalaisille.

Tutustu Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaan osoitteessapidasaaristosiistina.fi

Tutustu Archipelago Sea Jazz -tapahtumiin osoitteessa archipelagoseajazz.fi

Lisätietoja:

Archipelago Sea Jazz: Jussi Fredriksson, +358 44 041 2026

Pidä Saaristo Siistinä ry: Nora Forsman, +358 40 455 7252