Siirry sisältöön

Itämerihaaste järjestää yhteistyössä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa webinaarin veneenpohjien myrkkymaalien ympäristöhaitoista ja vastuullisista vaihtoehdoista.

Merirokko on veneilijöille harmillinen vapaamatkustaja, joka veneenpohjaan kiinnittyessään hidastaa veneen nopeutta ja sitä kautta lisää myös polttoaineenkulutusta.

Merirokon kiinnittyminen veneenpohjaan on totuttu estämään maalaamalla veneenpohja antifouling-valmisteilla, eli tutummin myrkkymaaleilla, jotka ovat myrkyllisiä merirokon ohella myös monille muille Itämeren lajeille sekä ihmisille. Nykyään myrkkymaalien käyttöä on kuitenkin mahdollista välttää, sillä tarjolla on monia myrkyttömiä vaihtoehtoja!

Itämerihaaste järjestää yhteistyössä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa webinaarin 27.5. klo 18.00 – 19.30, jossa asiantuntijat kertovat myrkkymaalien ympäristöhaitoista, niihin liittyvästä veneilijöitä ja veneseuroja koskevasta lainsäädännöstä sekä vastuullisista vaihtoehdoista.

Tilaisuudessa ei tarvitse tyytyä vain kuuntelemaan, sillä kysymyksille ja kommenteille on varattu runsaasti aikaa. Tapahtuman juontaa Itämerihaasteen Tove Holm.

Tilaisuudessa puhuvat:

Ilmoittautuminen:

Pääset ilmoittautumaan webinaariin täältä. Ilmoittaudu viimeistään 26.5. mennessä. Lähetämme sähköpostilla osallistumislinkin ja tarkempia osallistumisohjeita 27.5. hyvissä ajoin ennen webinaarin alkua. Lämpimästi tervetuloa!

P.S. Jos et pääse osallistumaan tilaisuuteen, voit katsoa tilaisuuden tallenteen jälkikäteen Itämerihaasteen nettisivuilta juuri silloin kun sinulle sopii.

Käy tutustumassa myös tilaisuuden Facebook-tapahtumaan.