Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääyhteistyökumppani Suomen Jalometallikierrätys Oy järjesti alkuvuodesta ReMold-korusuunnittelukilpailun, jonka teemoina olivat kierrätys ja tulevaisuus. Nyt voittajakorusta on tehty uniikkikappale, joka huutokaupataan.

ReMold-kilpailussa haettiin näkemyksiä tulevaisuuden koruista ja kestävästä kuluttamisesta. Myös jalometallien kierrättäminen on ympäristöteko. Kilpailun voitti teollisen muotoilun opiskelija Kaisa Minkkinen Artemis-korullaan.

– Tulevaisuudessa tehdään kestävämpiä ratkaisuja, eikä pikamuodin ja -esineiden ala ole enää voimissaan. Ylimääräinen materia karsitaan, ja esineiden arvo on niiden kertomissa tarinoissa, kommentoi Minkkinen ajatuksiaan työnsä takana.

ReMold-tuomaristo koostui suunnittelun ja ympäristöalan ammattilaisista. Päätuomarina toimi Lahden Muotoiluinstituutin opettaja, koruseppä Pekka Koponen. Tuomariston mukaan korussa yhdistyvät klassinen historia tulevaisuuden selkeyteen. Siinä kuvailtiin olevan vahvaa liikettä ja viittauksia luontoyhteyteen pelkistetyllä tavalla.

Voittajakoru huutokaupataan puhtaampien vesistöjen puolesta

Artemis-voittajasuunnitelmasta on valmistettu uniikkikappale korupaja Paja Designissa. Koru on tehty kokonaan kierrätetystä kullasta. Artemis painaa 15 grammaa ja sen raaka-aineina on sormuksia, riipuksia ja korvakoruja.

Kilpailun tavoitteena oli myös kerätä varoja Pidä Saaristo Siitinä ry:lle. Artemis-koru huutokaupataan yhteistyössä Hagelstram & co kanssa. Korulle voi jättää ennakkotarjouksen netissä jo nyt, ja itse huutokauppa pidetään tiistaina 19.5 klo 15.00. Korun myyntihinta lahjoitetaan lyhentämättömänä Pidä Saaristo Siistinä ry:n työn tukemiseen.

Käy tutumassa Artemis-koruun ja huutokauppaan:
www.hagelstam.fi/kaisa-minkkinen-f9ee9359ef4c76b65b0acb1c433cf4f8