Siirry sisältöön

Eteläisellä Saaristomerellä sijaitseva Björkön Byviken on suosittu luonnonsatama veneilijöiden keskuudessa. Nyt saaren Roope-palveluita kehitetään. Kunnostustöiden ensivaiheessa parannetaan kovalla käytöllä olevia kuivakäymälöitä.

PSS ry aloitti tällä viikolla kunnostustyöt Björkössä. Suunnitelmat on tehty yhteistyössä saaren maanomistajien, Karri ja Santeri Knaapisen sekä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Metsähallituksen kanssa. Kaikkien yhteisenä tavoitteena on pitää saarella sellaisia palveluita, jotka tukevat kestävää vesistömatkailua ja saaren luonnon monimuotoisuutta. Kunnostustöistä vastaa PSS ry:n huoltoaluksen miehistö.

Ensimmäisenä aloitettiin kuivakäymälän perusparannus. Huusseihin asennetaan uudet Pikkuvihreän toimittamat kompostoivat Green Toilet -kuivakäymäläastiat. Itse käymälärakennukset ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta perustuksia joudutaan uusimaan. Kunnostustöiden vuoksi kuivakäymälät ovat pois käytöstä ensi viikkoon asti.

Osa kunnostustöitä rahoitetaan yksityislahjoituksella. Viime vuonna PSS ry:n yhteistyökumppani Lyytin toimitusjohtaja Petri Hollmén vaimonsa Maijan kanssa keräsivät 40-vuotisjuhlavierailtaan 8470 euron lahjoituksen, joka ohjattiin Björkön kehittämiseen.