Siirry sisältöön

Koronapandemian aikana kehotetaan välttämään suosituimpien retkeily- ja luontokohteiden tauko- ja kokoontumispaikkoja sekä rajoittamaan yhteysalusten käyttöä. Suomen hallitus on suositellut välttämään kaikkea turhaa matkustamista paikasta toiseen, ja näiden suositusten perusteella viranomaiset kehottavat välttämään veneilyä toistaiseksi.

PSS ry:n Roope-palvelut kuten kuivakäymälät, jätepisteet ja astianpesupaikat sijaitsevat luonnon-, vieras- ja retkisatamissa. Joissakin kohteissa esimerkiksi kuivakäymälät on suljettu toistaiseksi, sillä satama palveluineen saattaa olla kokonaan suljettu. Huomioithan myös, että huussien riittävästä hygieniatasosta eipandemian aikana pystytä huolehtimaan.

Osa Roope-palveluista on tälläkin hetkellä avoinna, mutta niitä ei vielä huolleta tai ylläpidetä. Mikäli kuitenkin käytät palveluita, muistathan pitää riittävän turvaväliin muihin kohteessa oleviin henkilöihin ja huolehtia käsihygieniasta. Tiedotamme myöhemmin huoltokauden aloitusajankohdista eri toiminta-alueillamme. 

Lähirannat ovat hyvä kohde virkistäytymiseen. Mukavaa ohjelmaa ulkoilun lomassa on esimerkiksi oman perheen tai henkilökohtaisten Siisti Biitsi -talkoiden järjestäminen lähirannalla. Lue lisää www.siistibiitsi.fi

Hyödyllisiä linkkejä koskien rajoituksia: 

Suomen purjehdus ja veneily ry:
https://spv.fi/teema/suositukset-korona-ajalle/