Siirry sisältöön

Urbaani musiikkifestivaali Kesärauha syventää yhteistyötä Pidä Siistinä Saaristo ry:n kanssa. Yhden päivän lippujen oston yhteydessä Kesärauhan lippukauppaan aukeaa mahdollisuus maksaa lisäksi joko Rantarauha tai Saaristorauha -lippulisät, joiden tuotto ohjataan lyhentämättömänä vesistöjen suojelutyöhön.

Festivaali haluaa tehdä osansa roskaantumisen vähentämiseksi ja kiinnittää festarivieraiden huomion siihen, että joki on merkittävä roskien reitti mereen. Festivaali järjestetään aivan Aurajoen kupeessa.

Viime vuonna Pidä Saaristo Siistinä ry ja Kesärauha järjestivät yhteiset Siisti Biitsi -talkoot Auranjoen rannassa, ja tänä vuonna on luvassa myös yhteinen rantasiivous.

– Kesärauha on jo sijaintinsakin vuoksi hyvin ympäristö- ja vesistötietoinen organisaatio ja näin ollen luonteva kumppani niin Pidä Saaristo Siistinä ry:lle kuin Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoo-ohjelmalle. Ympäristön huomioivan tapahtumajärjestämisen lisäksi he ovat halunneet laajentaa toimintaansa laajempaan vesistöjensuojelutyöhön, kertoo PSS ry:n Siisti Biitsi -ohjelmasta vastaava Julia Jännäri.

Rantarauha-lippulisän (5 euroa) kautta kerätyt varat käytetään PSS ry:n Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelmaan vesistöjen roskaantumisen vähentämiseksi. Saaristorauha-lippulisän (10 euroa) tuotto ohjataan puolestaan PSS ry:n konkreettiseen ympäristötyöhön Saaristomeren alueelle.

– Kesärauha on kaupunkifestari, jonka henkiset juuret kuitenkin porautuvat asvalttiakin ja kaupungin pölyjä syvemmälle merten ja luonnon äärelle. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että festarimme kumppanit jakavat kanssamme yhteisen arvomaailman. Paikallisuus, kestävä kehitys ja Itämeren suojelutyö tulevat loistavasti edustetuiksi Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa tehtävässä yhteistyössä. Haluamme kannustaa kaikkia mukaan joko Siisti Biitsi -talkoilemaan tai tukemaan Saaristomeren suojelutyötä maksalla kukkarosi mukaisesti jommankumman tukilipun, kertoo Kesärauhan taiteellinen johtaja Pietu Sepponen.
Osta liput: kesarauha.fi