Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry sijoittaa Etelä-Saimaalle kaksi uutta kelluvaa imutyhjennyslaitetta veneilijöiden käyttöön. Imutyhjennyslaitteet sijoitetaan Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omistamien Ruuhon ja Satamon saarten läheisyyteen vanhojen ja huonokuntoisten imutyhjennyslaitteiden tilalle. Laitteet sijoitetaan paikoilleen toukokuun aikana.

”Ruuhon ja Satamon saaret ovat suosittuja ja vilkkaita eteläisen Saimaan retkisatamia. Uudet, turvalliset ja toimintavarmat kelluvat imutyhjennyslaitteet tulevat todelliseen tarpeeseen. Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminnan tarkoituksena on, että ihmiset voisivat viihtyä ja virkistyä vesillä ja saaristossa luontoa mahdollisimman vähän kuormittaen. Samalla etsimme koko ajan parempia ja ympäristöystävällisempiä toimintamalleja ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin välille”, kertoo Pidä Saaristo Siistinä ry:n Järvi-Suomen aluesihteeri Veli-Matti Hartikainen

Imutyhjennyslaitteiden hankinnat mahdollistaa EU:n Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahoitteinen Septiverkosto kuntoon (SeVeKu) -hanke. Imutyhjennyslaitteet valmistaa tarjouskilpailun voittanut suomalainen Oy HL-Metal Ab.

Monipuolista ympäristötyötä sisävesillä 

Tärkeä osa PSS ry:n tekemää työtä on kaikkien vesilläliikkujien ympäristötietoisuuden lisääminen ja vesistöjen hyvinvointiin liittyvän ympäristötiedon tuottaminen. Yhdistys tekee konkreettista ympäristönhuoltotyötä rakentaen ja huoltaen jätepisteitä, kuivakäymälöitä ja imutyhjennyslaitteita sekä järjestäen erilliskeräyksiä. 
 ”Täällä Järvi-Suomessa yhdistyksemme huoltaa, rakentaa, kunnostaa ja korjaa retkisatamia. Palvelut tuotetaan yhdessä muun muassa kuntien ja virkistysalueyhdistysten kanssa”, Hartikainen kertoo. 
Lisätiedot:
Veli-Matti Hartikainen
Pidä Saaristo Siistinä ry:n Järvi-Suomen aluesihteeri
045 773 47989
veli-matti.hartikainen@pssry.fi