Siirry sisältöön

Kaikkien vesilläliikkujien ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry saavutti 50-vuotisjuhlavuotensa tavoitteen ylittää 50 Roope-sataman rajapyykki. Ympäristöystävällisiä Roope-satamia on nyt yhteensä 53 Suomen meri- ja järvialueilla. Uusimpia Roope-satamia ovat Förby Marina Särkisalossa, Mathildan Marina Mathildedalissa, Saaristo Marina Taivassalossa ja Korpoströmin vierassatama Paraisilla.

Roope-satamaohjelma on Pidä Saaristo Siistinä ry:n suomalaisille venesatamille suunnittelema ainutlaatuinen ympäristöohjelma, jonka tavoitteena on kehittää kaikenkokoisia venesatamia erityisesti ympäristönäkökulmat ja turvallisuusasiat huomioiden. Sen tarkoituksena on ohjata myös satamien käyttäjiä ympäristöystävälliseen toimintaan.

–    – On ollut todella hienoa huomata, että näin suuri joukko suomalaisia venesatamia on sitoutunut aktiivisesti kehittämään toimintaansa kokonaisvaltaisen ympäristöystävälliseen suuntaan. Keskeinen ajatushan Roope-satamaohjelmassa on jatkuva kehittyminen. Tulevaisuudessa satamatoiminnoissa tullaan varmasti miettimään myös ilmastovaikutusten vähentämistä. Roope-satamaohjelma hyväksyttiin tänä vuonna myös yhdeksi laatujärjestelmäksi Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmaan, kertoo PSS ry:n Roope-satamaohjelman vastaava Katriina Murto.

Roope-satamaohjelman taustalla on yhdistyksen vuosikymmenten kokemus yhteistyöstä venesatamien kanssa. Roope-sataman tunnistaa salossa liehuvasta Roope-satama-lipusta.

Kaikki Roope-satamat näet listattuna PSS ry:n nettisivuilta. Satama voi hakea mukaan Roope-satamaohjelmaan yhdistyksen nettisivujen kautta.

Lisätiedot:

Katriina Murto
Aluepäällikkö / Roope-satamaohjelman vastaava, Pidä Saaristo Siistinä ry
050 598 5181
katriina.murto@pssry.fi