Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry:n huoltotyöt Päijänteen retkisatamissa ovat päättyneet tältä kaudelta. Kausi sujui hyvin, ja kesään mahtui jätehuoltoa, kuivakäymälöiden hoitamista, polttopuuhuoltoa sekä rakennus- ja kunnostustöitä.

PSS ry huoltaa Päijänteellä noin 20 virkistysalueyhdistyksen ja kaupunkien omistamaa retkisatamakohdetta Lahden ja Jyväskylän välillä. Huoltoalus M/S Roopettaren päällikkö Jouni Liukkonen kertoo kauden sujuneen hyvin.

Alkukesä näytti vesilläliikkujien suhteen kovin hiljaiselta, mutta keskikesällä oli väkeä liikkeellä kuten aiempinakin vuosina, Jouni Liukkonen kertoo.

– Retkisatamissa suurimmat korjaukset tällä kaudella tehtiin Kalasaaressa, jossa remontoitiin sauna. Lisäksi kohteessa sijaitsevan paviljongin lahonnut portaikko uusittiin. Toinen laaja kunnostustyö oli Lehtistensaaren laiturin kansilaudoituksen uusiminen. Pienempiä korjaustöitä tehtiin useassa retkisatamassa. ­­­­­­­

Liukkonen kertoo huoltoaluksen toimineen suhteellisen hyvin, vaikka vanhassa aluksessa riittääkin pientä korjattavaa jatkuvasti. Talvehtimaan Roopetar pääsen lokakuun viimeisellä viikolla. Jouni Liukkonen kertoo kaudelta jääneen mieleen myös erityisen vähätuulisen Päijännepurjehduksen, jossa Roopetar oli mukana huoltoaluksena.

– Haluan myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n puolesta kiittää kaikkia talkooapulaisia, jotka osallistuivat polttopuiden kantoon retkisatamiin ja eritysesti Lehtistensaaren laiturin korjaukseen, Jouni Liukkonen kiittelee.

Huoltokausi alkaa ensi vuonna Päijänteellä jälleen jäiden lähdettyä ja töitä tehdään seuraavaan syksyyn asti.

Lisätiedot:

Eeva Taimisto
Pidä Saaristo Siistinä ry
aluepäällikkö
p. 0400 555 098
eeva.taimisto@pssry.fi