Siirry sisältöön

BATSECO-BOAT-projektissa toteutetaan graafiset käyttöohjetarrat, jotka kiinnitetään septilaitteisiin. Tutustu tarjouspyyntöömme.

TARJOUSPYYNTÖ: BATSECO-BOAT -projektiin graafiset imutyhjennysaseman käyttöohjetarrat

Suunnittelu toteutetaan yhdessä tilaajan kanssa. Tarjouksesta tulee käydä ilmi hinta (alv. 0 %) ja mitkä osiot on mahdollista toteuttaa annetussa aikataulussa. Mikäli tilaajan antamaan aikatauluun ei pystytä, tulee tarjouksen jättäjän antaa vaihtoehtoinen aikataulu. Ensisijalla tarjouskilpailussa ovat ne, jotka pystyvät toteuttamaan hankkeen tilaajan antamassa aikataulussa.

Mitä tarvitsemme?

Imutyhjennyslaitteisiin kiinnitettävät tarrat, joissa on selkeällä ilmeellä toteutetut ohjeet laitteiston käyttöön. Laitteita on kahta eri mallia, joten tarjous koskee kahden tarrasarjan suunnittelua. Ohjeen tulee olla 6-8 osainen paitsi tarramuodossa, myös ladattavana pdf-tiedostona.

Visuaalinen ilme:

Visuaalisen ilmeen tulee ennen kaikkea olla selkeä. Tärkeintä on, että käyttöohjeet menevät varmasti perille. Värimaailman pitää olla projektin ilmeelle sopiva.

Aikataulu

Tarjous tulee jättää osoitteeseen atte.lindqvist@pssry.fi 26.9. klo 12 mennessä.
vko 40 Tarjoukset käydään läpi ja kilpailutuksen tulos ilmoitetaan osallistuneille
vko 41 Aloituspalaveri ja suunnittelun aloitus
vko 45 4.10. Ensimmäinen versio valmis ja toimitetaan tilaajalle, muokkausehdotukset tilaajalta toimittajalle, 7.10.
vk 47 Työ valmis ja luovutetaan tilaajalle

Projektin taustaa:

BATSECO-BOAT – Best Available Technologies of Sewage Collecting for Boat Tourism
BATSECO-BOAT -projekti vähentää ravinnepäästöjä Itämereen ja parantaa pienvenesatamien palvelutasoa keskisen Itämeren alueella investoimalla uusiin imutyhjennyslaitteisiin veneilijöiden käymäläjätteille. Vaikka käymäläjätteen päästäminen vesistöihin kiellettiin Suomessa jo vuonna 2005, edelleen vuonna 2016 melkein 50 prosenttia veneilijöistä kuitenkin tyhjensi käymäläjätteensä vähintään satunnaisesti suoraan mereen. Syyksi mainittiin useimmiten tyhjennyspaikkojen puutteellinen määrä tai laitteiden huono käytettävyys, ja näihin haasteisiin uusi projekti pyrkii osaltaan vastaamaan.
Hanke kehittää pienveneiden imutyhjennyspalveluita keskisen Itämeren alueen suosituimmilla veneilyreiteillä kartoittamalla palveluiden nykytilanteen sekä investoimalla uusiin BAT (best available technologies) -ratkaisuihin ja nykyisten laitteiden korjauksiin. Tavoitteena on löytää käyttäjäystävällisimmät sekä kustannustehokkaimmat ratkaisut käymäläjätteen keräämiseen, jottei jätettä päätyisi mereen. Meressä käymäläjätteellä on suora rehevöittävä vaikutus, sillä se sisältää runsaasti levälle suotuisia ravinteita. Tämän lisäksi jäte sisältää myös bakteereja, jotka voivat pilata vesialueita. Septipalveluiden lisääminen ehkäisee rehevöitymistä sekä parantaa palvelutasoa saaristossa ja tuo näin myös myönteisiä vaikutuksia saaristomatkailuun.
https://batseco-boat.eu/

Hankkeen partnerit:

Suomi:
Lead partner: Turun yliopisto
Pidä Saaristo Siistinä ry
Ruotsi:
Campus Roslagen
Ecoloop AB
Norrtälje Kommun
Viro:
Hoia Eesti Merd (Keep the Estonian Sea Tidy)
Viimsi Vallavalitsus
Rahoitus:
Hankkeen rahoittaa Central Baltic Interreg 2014–2020 ‑ohjelma, ja sen kokonaisbudjetti on noin 1.5 miljoonaa euroa.

PIDÄ SAARISTO SIISTINÄ RY

Pidä Saaristo Siistinä ry on valtakunnallinen vuonna 1969 perustettu veneilijöiden ja vesilläliikkujien ympäristöjärjestö. Yhdistys toimii saaristo- ja rannikkoalueilla sekä Järvi-Suomessa.
Yhdistyksen tehtävänä ja päämääränä on pitää Suomen rannat ja saaristo puhtaina ja tukea veneilymahdollisuuksia kaikilla maamme vesistöalueilla. Yhdistys tekee konkreettisen jätehuoltotyön lisäksi ympäristökasvatustyötä.
PSS ry on luotettava, jäsenperusteinen asiantuntijaorganisaatio. Yhdistys osallistuu vesistöjen suojelutyöhön monipuolisesti ja yhdessä muiden vastaavaa työtä tekevien organisaatioiden kanssa. PSS ry tekee yhteistyötä myös muiden Itämerivaltioiden kanssa. Projektit ovat tärkeä osa PSS ry:n toimintaa, sillä niiden kautta tuotetaan ympäristötietoa ja -ratkaisuja veneilijöille ja kansalaisille.
Yhteystiedot ja lisäkysymykset:

Atte Lindqvist
, projektikoordinaattori
Pidä Saaristo Siistinä ry – Håll Skärgården ren rf
p. / tel. +358 40 458 9495
atte.lindqvist@pssry.fi