Siirry sisältöön

Aurajokeen kilpailee tulevana sunnuntaina jopa 2000 adoptoitua kylpyposankkaa siitä, kuka pääsee maaliin ensimmäisenä. Posankka Race 2019 -kisassa posankat lasketaan Aurajokeen Kirjastosillan ja Auransillan välillä olevalle, puomitetulle radalle klo 13. 10 ensimmäistä maaliin saapuvaa posankkaa palkitaan. Tähän mennessä posankoita on adoptoitu jo puolet kokonaismäärästä eli noin tuhat.

Ensimmäistä kertaa järjestettävällä Posankka Race 2019 -varainkeruutapahtumalla halutaan kiinnittää kaupunkilaisten huomio vesistöjen roskaantumiseen ja kerätä varoja Pidä Saaristo Siistinä ry:n työn tukemiseen. Yhdistys on nähnyt 50-vuotisen historiansa aikana, miten ihmisen toiminta ja kulutusvalinnat näkyvät vesistöistä löytyvissä roskissa.

– Lähdimme tapahtumaan mukaan, sillä sen kautta voimme havainnollistaa hyvin jokien roolia meriroskan kuljettajina ja kaupunkilaisten vastuuta sijoittaa roskat roskiksiin, kertoo PSS ry:n pääsihteeri Aija Kaski.  
Puomitettu kilparata on suunniteltu yhteistyössä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen kanssa niin, että voidaan varmistua siitä, että jokainen kilpaposankka saadaan kerättyä joesta kisan päätteeksi pois. Kisan juontaa turkulainen viestintäalan yrittäjä, kalastaja ja hyväntekijä Osku Valtonen.
– Jos jumala olisi luonut ihmisen oman kuvansa sijaan turkulaisen kuvaksi, me näytettäisiin kaikki Posankoilta. Posankka on äärimmäisen hieno juttu ja sen hyväntahtoinen läsnäolo turkulaisessa maisemassa on jotain mistä voi olla aidosti ylpeä. Pidä Saaristo Siistinä ry on muodostunut minulle tärkeäksi lenkiksi itseni ja Itämeren välille, kertoo Valtonen lähtemisestään mukaan Posankka Raceen.

Vielä ehtii mukaan kisaamaan!

Halukkaat ehtivät vielä adoptoida itselleen oman pienen kilpaposankan 10 eurolla ja osallistua kisaan: www.lyyti.fi/p/posankkarace2019. Adoptioista kertyneet lahjoitukset ohjataan suoraan Pidä Saaristo Siistinä ry:n työhön puhtaampien vesistöjen puolesta. Adoptoija ei saa kilpaposankkaa itselleen, sillä ne käytetään vuosittain uudelleen. Tapahtuman mahdollistavat PSS ry:n lisäksi Posankka-tuotteita tuottava Kristiina’s Product Design, Varsinais-Suomen pelastuslaitos ja Turun kaupunki. Posankka Race 2019 -tapahtumassa on tavattavissa myös PSS ry:n Roope-maskotti.
Posankka Race 2019 Facebookissa.
Lisätiedot:
Veera Säilä
Tiedottaja, Pidä Saaristo Siistinä ry
p. 040 455 2798

veera.saila@pssry.fi