Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry:n roskienkeruuvene Roska-Roope on tänä viikonloppuna Kotkan Meripäivillä. Veden pinnasta roskia keräävän veneen voi bongata kantasataman ja Sapokan välillä.

Konkreettisen roskien keräämisen lisäksi veneen tarkoitus on kiinnittää huomiota vesistöjen roskaantumisongelmaan laajemminkin ja muistuttaa, että mikään roska ei kuulu luontoon. Vene on itsessään ympäristöystävällinen, sillä se kulkee sähkömoottorien voimin ja saa pääosin virtansa katolla olevista aurinkopaneeleista.

Kotkan Meripäivillä Roska-Roopea ajaa Itäisen Suomenlahden huoltomies Jouni Kelkka, p. 050 523 0008.

Roska-Roopea ovat olleet tukemassa Viking Line, Weisell-säätiö, LähiTapiola sekä Turun ja Helsingin kaupungit yhteisen Itämerihaasteensa hengessä. Lisäksi Astrum Vene Oy tarjoaa auton Roska-Roopen kuljettamiseen trailerilla.

Kuva: Roska-Roope osallistui Kotkassa ennen vesillelaskua Meripäiväparaatiin. Kuvassa Itäisen Suomenlahden huoltomies Jouni Kelkka (vas.) ja Joonas Kelkka (keskellä).