Siirry sisältöön

Merirokon toukkien kiinnittymistä on havaittu paikoitellen ainakin Saaristomerellä. Kiinnittymisaika vaihtelee alueittain ja kestää noin kaksi viikkoa. Tarkkaile veneen pohjaasi ja aloita tarvittaessa pohjan puhdistaminen mekaanisin menetelmin.

Pidä Saaristo Siistinä ry kannustaa veneilijöitä myrkyttömään veneilyyn ja välttämään tarpeettomia antifouling-maaleja veneen pohjan puhtaana pitämiseksi. Kiusallista pohjakasvustoa voi torjua myös myrkyttömillä menetelmillä.

Kun merirokon toukat ovat kiinnittymässä, on veneen pohja on helppo pestä puhtaaksi harjalla tai sienellä, joko vedessä tai maissa. Telakkayrittäjiltä voi myös kysyä apua pohjapesuun. Veneenpohjapesuri on käytössä Turun, Raision ja pääkaupunkiseudun alueella. Katso tarkemmat tiedot www.venepesu.fi. Hangon Itäsatamassa sijaitsee uusi, myös köliveneille soveltuva pohjapesuri. Lue lisää Hangon pesurista täältä.

Lisää vinkkejä myrkyttömään veneilyyn ja pohjan mekaanisiin puhtaanapitomenetelmiin löydät nettisivuiltamme Ympäristötietoa-osiosta.