Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH) järjestävät kelluvan näyttelyn PSS ry:n huoltoalus M/S Roopella neljässä vierasvenesatamassa Saaristomerellä 19.–21.7. Huoltoalukselle ovat tervetulleita kaikki saariston jätehuollosta ja ympäristöystävällisestä vesillä liikkumisesta kiinnostuneet.

–   — Idea yhteisestä kelluvasta näyttelystä lähti siitä, että haluamme enemmän tuoda esiin LSJH:n ja PSS ry:n palveluita ja rooleja Saaristomeren alueella. LSJH vastaa sekä vakituisten että vapaa-ajan asukkaiden jätehuollosta saaristossa ja PSS ry huolehtii vesilläliikkujien jätteistä. Useissa saarikohteissa jätepisteet ovat yhteisiä, ja LSJH on myös investoinut PSS ry:n huoltoalukseen M/S Roopeen”, kertoo Lounais-Suomen Jätehuollon ympäristöneuvoja Mikaela Sundqvist.

Kelluvassa näyttelyssä on paikalla Lounais-Suomen Jätehuollon ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n edustajia antamassa käytännön lajitteluvinkkejä ja kertomassa ympäristöystävällisestä vesillä liikkumisesta sekä esittelemässä huoltoalus M/S Roopen toimintaa. PSS ry opastaa muun muassa, miten biojätteiden keräys onnistuu helposti myös veneillessä. Yhdistys on mukana SaaRa – Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa -hankkeessa, jonka tavoitteena on ruokahävikin vähentäminen sekä syntyneen biojätteen paikallinen hyödyntäminen saaristossa.

Kelluva näyttely on lisäksi osa Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vesiyksikön yhteisiä Vaikuta vesiin Nyt -infotilaisuuksia Saaristomerellä. Myynnissä on PSS ry:n Roope-tuotteita.

Tervetuloa paikalle!

Kelluvan näyttelyn ajat ja paikat:

Perjantai 19.7. klo 16–18 Nauvo
Lauantai 20.7. klo 11–13 Näsby
Lauantai 20.7. klo 15–17 Iniö, Norrby
Sunnuntai 21.7. klo 11–13 Korpoström

Lisätietoja antavat:

Nora Forsman
Tiedottaja, Pidä Saaristo Siistinä ry
040 455 7252
nora.forsman@pssry.fi

Mikaela Sundqvist
Ympäristöneuvoja, Lounais-Suomen Jätehuolto
020 728 2119
mikaela.sundqvist@lsjh.fi