Siirry sisältöön

50-vuotias kaikkien vesilläliikkujien ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry tuo Ruisrockiin uuden roskienkeruuveneensä, Roska-Roopen, keräämään roskia pintavedestä Rantalavan edustalta. PSS ry on pitkään tehnyt yhteistyötä Ruisrockin kanssa pitämällä Ruissalon Kansanpuiston rantaviivaa siistinä roskista talkoolaisten voimin festivaalin aikana.

Yhdistys lanseerasi roskienkeruuveneen keväällä 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Konkreettisen roskien keräämisen lisäksi veneen tarkoitus on kiinnittää huomiota vesistöjen roskaantumisongelmaan laajemminkin ja muistuttaa, että mikään roska ei kuulu luontoon. Vene on itsessään ympäristöystävällinen, sillä se kulkee sähkömoottorien voimin ja saa pääosin virtansa katolla olevista aurinkopaneeleista.

Yhteistyöllä luomassa ympäristöystävällisempää festivaalia

Ruisrockilla ja PSS ry:llä on takanaan monivuotinen yhteistyöhistoria. Yhteistyö on molemmille osapuolille tärkeää ja hedelmällistä, joten on luonnollista, että sitä kehitetään ja viedään edelleen pidemmälle rantavesien siivoamisen muodossa.

“Ruisrock on meille tärkeä ja luonteva yhteistyökumppani. Tapahtumassa pääsemme herättelemään uusia kohderyhmiä meren roskaantumisen ehkäisyyn, levittämään tietoutta vesistöjen roskaantumisesta ja tekemään konkreettista vesistöjen suojelutyötä siivoamalla rantoja festivaalin aikana”, kertoo PSS ry:n projektikoordinaattori Julia Jännäri.

Tänä vuonna yhteistyö on erityisen mieluisaa niin uuden roskienkeruuveneen kuin molempien osapuolien juhlavuosienkin ansiosta, sillä PSS ry täyttää 50 vuotta ja Ruisrock järjestetään 50. kerran. Yhteisenä tavoitteena on säilyttää Ruissalon rannat siisteinä myös tulevaisuudessa.

”Festivaalin aikana aluetta siivotaan satojen ihmisten voimin, ja panostamme jätteen synnyn ehkäisyyn ja sen lajitteluun. 50. Ruisrockin juhlavuotena olemme myös pohtineet paljon sitä, kuinka meidän tulee toimia, jotta myös 100. Ruisrock on mahdollista järjestää yhtä siisteissä puitteissa”, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Piia Lääveri.

Lisätietoja:

Julia Jännäri
Projektikoordinaattori, Pidä Saaristo Siistinä ry
+358 40 455 7251 / julia.jannari@pssry.fi