Siirry sisältöön

Alko ja Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka avulla halutaan kiinnittää huomiota luonnossa liikkujien vastuullisuuteen niin meren kuin järvien ja jokien rannoilla. Alkon lahjoittama 10 000 euron tuki ohjataan PSS ry:n Siisti Biitsi -mobiilisovelluksen kehitystyöhön.

Alko lanseeraa kesäkuussa Väliveden – matalahiilihappoisen suomalaisen pulloveden, jota myydään Alkon myymälöissä ja verkkokaupassa kautta maan. Vesi tulee Kurikan Kangasahteen lähteestä ja se on pullotettu tuulivoimalla tuotetulla sähköllä. Välivesi myydään pantillisessa, 100 % kierrätysmuovista valmistetussa 0,33 litran pullossa.

– Vesi on välttämätön ihmisen hyvinvoinnille. Omalla Välivesi-tuotteellamme haluamme ylipäätään muistuttaa vedenjuonnin tärkeydestä. Myös silloin, kun käytetään alkoholia: ota vettä väliin. Toki maailman paras suomalainen kraanavesi on aivan yhtä mainio juoma, kertoo Alkon viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho.

Alko tukee Väliveden myyntituotoilla Pidä Saaristo Siistinä ry:tä, joka tekee arvokasta työtä meren, järvien ja rantojen puhtaana pitämiseksi. Yhteistyökumppaneita yhdistää halu ehkäistä Suomen vesistöjen roskaantumista. Alko lahjoittaa tänä vuonna Pidä Saaristo Siistinä ry:lle 10 000 euroa PSS ry:n Siisti Biitsi -mobiilisovellukseen, joka on parhaillaan kehitteillä. Sovelluksella halutaan helpottaa osallistumista Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelmaan ja sen puitteissa kerättyjen roskien määrän sekä laadun raportointiin. Lisäksi sovellus mahdollistaa kokemuksien jakamisen talkoisiin osallistuvien kesken.

– Kumppanuus Alkon kanssa tuntui erittäin luontevalta. Suurin osa rannoilta ja vesistöistä löytyvästä roskasta on peräisin ihmisten virkistystoiminnasta. Nyt kesän kynnyksellä on taas hyvä aika muistuttaa, että jokaisen tulisi kerätä piknikroskansa pulloja ja tölkkejä myöten mukaansa ja kierrättää ne, toteaa Siisti Biitsi -ohjelman koordinaattori Julia Jännäri Pidä Saaristo Siistinä ry:stä.

Väliveden myynti alkaa 3.6.2019 kaikissa Alkon myymälöissä ja verkkokaupassa osoitteessa alko.fi. Lisätietoja Välivedestä alko.fi/valivesi.

Siisti Biitsiin voi osallistua kuka vain ja milloin vain järjestämällä omat siivoustalkoot haluamallaan rannalla. Omat talkoot merkataan siistibiitsi.fi-sivuston karttaan tai kartalta voi etsiä myös avoimia siivouksia.