Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) huoltoaluskalusto Saimaalla täydentyy syksyllä uudella aluksella. Vanha huoltoalus M/S Roope-Saimaa jatkaa toimintaansa normaalisti vielä tämän kauden. Sekin uusitaan tulevaisuudessa, joten Kalusto kuntoon -varainhankintakeräystä jatketaan edelleen.

– Kahdella aluksella toiminta-alueesta tulee kohtuullisempi ja pystymme vastaamaan huoltotarpeisiin entistä ketterämmin. Myös toimintavarmuus lisääntyy, kun on korvaava kalusto olemassa, kommentoi PSS ry:n Järvi-Suomen aluepäällikkö Eeva Taimisto.

Ensimmäisen uuden huoltoaluksen valmistaa suomalainen venevalmistaja Alpo Pro Boats Oy. Rakenteilla on katamaraanirunkoinen alumiinivene, jonka pituus on noin 13 metriä. Vene varustetaan kahdella perämoottorilla ja nosturilla sekä kahden kuution jätevesitankeilla, joilla pystytään tyhjentämään yhdistyksen kelluvia septilaitteita. Alus on tarkoitus saada koeajoon elokuussa 2019.

Vuoksen vesistöalueella sijaitseva Saimaan toiminta-alue on Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintakentistä maantieteellisesti laajin. PSS ry huoltaa virkistysalueyhdistyksen ja -säätiön, kaupunkien ja kuntien omistamia, saarissa sijaitsevia retkisatamia.

Varainhankinta kaluston uusimiseksi jatkuu edelleen

Eduskunta myönsi yhdistykselle viime vuoden kesäkuun valtion lisätalousarviosta 500 000 euron avustuksen aluskannan uusimiseen. Yksityisten ihmisten ja yritysten lisäksi Savonlinnan kaupunki, Sulkavan kunta, Enonkosken kunta, Rantasalmen kunta sekä Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ovat myöntäneet aluskalustonhankintaan avustusta yhteensä noin 40 000 euroa.

Vielä on kuitenkin matkaa, jotta toinenkin alus saadaan vesille, sillä alueen huoltokaluston uusimishankkeen kokonaisbudjetti on noin miljoona euroa. Yhdistys pyytää kaikkia puhdasta Saimaata arvostavia aktivoitumaan Kalusto kuntoon -varainhankintakampanjassa.

– Kaikenkokoiset lahjoitukset ovat tärkeitä. Lahjoitus on konkreettinen teko kestävämmän vesillä liikkumisen ja retkeilyn tulevaisuuden puolesta. Puhtaus on Saimaan vetonaula, ja huolletut retkisatamat edellytys siitä nauttimiseen, kertoo Taimisto.

Uuden aluksen hankintaan voi osallistua tekemällä lahjoituksen kalustokuntoon.fi-sivustolla tai lähettämällä tekstiviestin 20E ALUS numeroon 16588. Viestin hinta on 20 euroa. Myös uusien alusten kyljistä löytyy tilaa yhteistyöstä kiinnostuneiden tahojen logoille.

Lisätietoa:

Aija Kaski
PSS ry, pääsihteeri
p. 040 528 7145
aija.kaski@pssry.fi

Eeva Taimisto
PSS ry, aluepäällikkö
p. 0400 555 098
eeva.taimisto@pssry.fi