Siirry sisältöön

Peräkonttikirppis on tänä vuonna 50 vuotta täyttävän Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) perinteinen pihatapahtuma Savonlinnassa. Lauantaina 27.4. klo 9–12. järjestettävä tapahtuma on oivallinen paikka myydä ja ostaa käytettyä veneilyyn ja retkeilyyn liittyvää tavaraa peräkonttikirppisperiaatteella.

Tapahtuma järjestetään PSS ry:n toimiston osoitteessa Schaumanintie 5, Schaumanin Yritystalon rannanpuoleisella piha-alueella.  Myyntipaikat ovat ilmaisia, mutta yhdistys toivoo, että myyjät varaavat paikan ennakkoon numerosta 015 514 648 tai sähköpostilla roope.jarvisuomi@pssry.fi. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös kaikki veneilyn ja retkeilyn parissa toimivat yhdistykset, järjestöt ja muut toimijat.  

– Peräkonttikirppis järjestetään nyt jo neljättä kertaa ja se on vuosi vuodelta saanut enemmän huomiota niin myyjien kuin ostajien keskuudessa. Tapahtumalla haluamme edistää ekologista veneilyä ja retkeilyä sekä lisätä toimintamme näkyvyyttä, kertoo PSS ry:n Järvi-Suomen aluesihteeri Veli-Matti Hartikainen ja toivottaa kaikki tervetulleiksi tähän perinteeksi muodostuneeseen kevättapahtumaan. 

Tapahtumassa ovat myynnissä myös rajattu valikoima yhdistyksen Roope-tuotteita sekä Kalusto kuntoon -kampanjan tukituotteet, joita ostamalla voi olla mukana mahdollistamassa Saimaan toiminta-alueen uuden huoltoaluksen hankintaa.

50 vuotta puhtaampien vesistöjen puolesta

Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) Roope-hyljelogo ja sen alle kuuluvat palvelut ovat tuttuja monille saaristossa aikaansa viettäneille. Vuonna 2019 yhdistys juhlii 50-vuotista taivaltaan. Muutamien saaristolaisten tekemästä vapaaehtoistyöstä on kasvanut valtakunnallinen vesistöjen hyvinvoinnin asiantuntija ja toteuttaja. 

80-luvulla PSS ry:n toiminta laajeni meren rannikolta Saimaalle ja yhdistys oli mukana rakentamassa alueen retkisatamaverkostoa. Ensimmäiset kuusi huoltopistettä perustettiin Puumalan saaristoon. Tänä päivänä PSS ry ylläpitää ja huoltaa Saimaan runsasta sataa virkistysalueyhdistyksen ja -säätiöiden, kaupunkien ja kuntien omistamaa retkisatamaa apunaan huoltoalus M/S Roope-Saimaa.

Pidä Saaristo Siistinä ry on kaikkien vesilläliikkujien ja puhtaita vesiä arvostavien jäsenpohjainen ympäristöjärjestö. Jäsenet ovat PSS ry:n toiminnan perusta, ja uusia jäseniä tarvitaan yhä kasvavien jätemäärien ja uusimisen edessä olevien huoltoaluksien luodessa haasteita yhdistyksen toiminnalle. 

Lisätietoja:
Veli-Matti Hartikainen
PSS ry:n Järvi-Suomen aluesihteeri 
p. 045 773 47989
veli-matti.hartikainen@pssry.fi