Siirry sisältöön

Ålandsbankenin Itämeriprojekti tukee Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelmaa 90 000 euron rahoituksella. Summa jakaantuu kolmelle vuodelle, ja se mahdollistaa ohjelman jatkumisen ja kehittämisen.

”On upeaa miten sinnikäs ja periksiantamaton työ Suomen vesistöjen hyväksi palkitaan jatkuvuudella. Tämän rahoituksen turvin pystymme jatkamaan Siisti Biitsi -ohjelman kehitystä yhä vahvemmin ympäristökasvatukselliseen suuntaan ja kehittämään toimintaamme yhdessä koulujen kanssa. Palkinnon avulla pystymme myös aktiivisemmin hakemaan uusia teknisiä ratkaisuja, joiden avulla pystymme tuomaan Siisti Biitsin vahvemmin kiinni nykyaikaan. Ålandsbanken oli mukana mahdollistamassa Siisti Biitsin käynnistämisen vuonna 2014, joten on hienoa ja luontevaa, että saamme jatkaa yhdessä työtä puhtaampien rantojen puolesta”, kertoo Siisti Biitsi -ohjelman projektikoordinaattori Julia Jännäri.

Kansalaisille suunnattu Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelma aloittaa tänä keväänä jo kuudennen toimintavuotensa. Ohjelman tarkoituksena on siivota rantoja kansalaisten voimin, herättää kiinnostusta rantojen roskaisuustilanteeseen, kerätä tietoa rantojen roskaisuudesta ja mahdollistaa konkreettisen ympäristötyön ja hauskan ulkoilupäivän yhdistäminen.

Pidä Saaristo Siistinä ry – edelläkävijä rantojen roskaisuuden tutkimisessa

PSS ry aloitti ensimmäisenä Suomessa rantojen roskaantumisen järjestelmällisen tutkimisen vuonna 2011 MARLIN-hankkeen myötä. Hankkeesta saadut tulokset osoittivat, että Suomen rannat olivat kaikista roskaisimmat muihin tutkimusmaihin verrattuina. Karut tulokset herättivät halun tehdä asialle jotain, jolloin Siisti Biitsi lanseerattiin.

Ohjelmaan voi osallistua kuka vain järjestämällä omat siivoustalkoot millä tahansa meren, joen tai järven rannalla. Talkoot ilmoitetaan siistibiitsi.fi-sivustolle, jossa talkoolaiset voivat ladata myös rantaroskalomakkeen raportointia varten.

Lisätietoja antaa:

Julia Jännäri
Projektikoordinaattori, Pidä Saaristo Siistinä ry
040 4557 251
julia.jannari@pssry.fi