Siirry sisältöön

PSS ry onnittelee Vene 19 Båt -messuilla julkistettuja ja Roope-sataminakin tunnettuja Vuoden vierasvenesatamia, Bodötä ja Korpilahti Marinaa. PSS ry:n juhlavuoden tavoitteena on saada 50 Roope-satama-lippua liehumaan aina meren rannikolta sisävesille.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestää vuosittain Vuoden vierasvenesatama -äänestyksen, jossa äänestetään parasta rannikkoalueen ja Järvi-Suomen satamaa. Tänä vuonna suomalaiset veneilijät valitsivat rannikkoalueen voittajaksi Bodön sataman ja Järvi-Suomen suosikiksi Korpilahti Marinan.
 
Lisäksi kunniamaininnan saivat Iniö Norrby, Mathildan Marina Mathildedalin ruukkikylässä Salossa, Saariston ranta Liperissä ja Kuhmoisten Sahanranta. 
Molemmat voittajat sekä kolme kunniamaininnan saanutta satamaa toimivat myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n ympäristöohjelman eli Roope-satamalipun alla. Roope-satamaan saavuttaessa veneilijä voi luottaa, että satama on huomioinut toiminnassaan ympäristö- ja turvallisuusasiat ja kehittää niitä yhdessä PSS ry:n kanssa. 

 – Onnittelemme voittajia ja kannustamme kaikkia satamia, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään toimintaansa, mukaan Roope-satama-ohjelmaan! Tavoitteenamme on 50-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi saada 50 Roope-sataman kiintiö täyteen. Kun satamat ovat mukana ympäristöohjelmassamme, myös venesatamien käyttäjät saavat mahdollisuuden toimia ympäristöystävällisemmin, kertoo PSS ry:n Roope-satamaohjelman vastaava Katriina Murto.