Siirry sisältöön

PSS ry:n juhlakirja Pidä Saaristo Siistinä – Tarinoita meren poukamista ja järvien rannoilta vuodesta 1969 julkistetaan Vene 19 Båt -messuilla perjantaina 8.2. klo 14 yhdistyksen osastolla 4e50. Julkistamistilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tietokirjailija Anne Pentin kirjoittama tarinallinen historiikki valottaa taustoja ja henkilöitä yhdistyksen työn takana mukaansatempaavien tarinoiden myötä. Pentin lisäksi PSS ry:n osastolla on haastateltavina Pidä Saaristo Siistinä ry:n edustajia.

”Historiikin julkaiseminen on yhdistykseltä merkittävä kulttuuriteko. Yhdistyksen alkuvaiheiden tapahtumat ja toiminnan kehittyminen ovat kiinnostavaa luettavaa paitsi mukana olleille, niin myös tuleville polville, jotka saavat nauttia tehdystä työstä ja hyvinvoivasta vesiluonnosta. Haluan osoittaa suuren kiitoksen Pidä Saaristo Siistinä -yhdistykselle saamastani mielenkiintoisesta ja innostavasta kirjoitustehtävästä!” Pentti kertoo.

Tilaisuudessa tarjolla maistiaisia juhlavuoden oluesta

Juhlakirjan julkistamistilaisuudessa on tarjolla maistiaisia Saimaa Brewing Companyn valmistamasta gluteenittomasta Brewer’s Organic Kaito Lager -oluesta. Saimaa on yhdistyksen maantieteellisesti laajin toiminta-alue, missä haasteena on tällä hetkellä vanhentuneen huoltoaluskaluston uusiminen. Osa juhlaoluen myyntituotosta ohjataan yhdistyksen toiminnan tukemiseen.

”Kotiseutumme Saimaan sekä muiden saaristoalueiden suojelu on meidän panimolle sydämen asia. Olemmekin iloisia juhlavuoden kumppanuudesta, jonka myötä pääsemme osaltamme tukemaan tätä tärkeää missiota”, Saimaa Brewing Companyn tuotekehittäjä Kasper Villa kertoo.

Nähdään 8.2. klo 14 osastolla 4e50!

Lisätiedot:

Veera Säilä
Tiedottaja
040 455 2798
veera.saila@pssry.fi

Anne Pentti
Tietokirjailija / Fandonia Oy
044 774 9179
anne@fandonia.fi