Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) sai 20 250 euron lahjoituksen Partioaitan Ympäristöbonuksen luovutustilaisuudessa keskiviikkona 23. tammikuuta. PSS ry valittiin yhdeksi vuoden 2018 Ympäristöbonuskohteista, kuten myös vuonna 2017. Tänä vuonna summa käytetään yhdistyksen Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelmaan.

Partioaitan 365-klubilaisten kaikista ostoksista kertyy prosentti Ympäristöbonusta, joka lahjoitetaan vuosittain klubilaisten valitsemiin eri kohteisiin. Kokonaissummaksi kertyi vuoden 2018 aikana 101 250 euroa. Pidä Saaristo Siistinä ry sai kokonaispotista runsaan 20 000 euron lahjoitussumman. Loput Ympäristöbonuksesta lahjoitettiin Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry:lle ja Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjalle.

– Ympäristöbonus syntyi kolme vuotta sitten 365-klubin perustamisen yhteydessä. Päätimme silloin, että haluamme konkreettisesti tukea ympäristönsuojelua ja luonnossa liikkumista. Monet yhdistykset tekevät pienillä resursseilla töitä, jotta me kaikki voisimme nauttia luonnosta. Ilman lahjoituksia osa työstä jäisi väistämättä tekemättä. Siksi päädyimme keräämään Ympäristöbonusta, kertoo Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth.

Lahjoitus kohdistetaan rantojen siivoukseen

Pidä Saaristo Siistinä ry aikoo kohdistaa lahjoitussumman Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelmaansa. PSS ry aloitti ensimmäisenä Suomessa rantojen roskaantumisen järjestelmällisen tutkimisen seitsemän vuotta sitten ja tekee sitä edelleen. Kansalaisille suunnattu Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelma aloittaa tänä keväänä jo kuudennen toimintavuotensa. Ohjelman tarkoituksena on siivota rantoja kansalaisten voimin, herättää kiinnostusta rantojen roskaisuustilanteeseen, kerätä tietoa rantojen roskaisuudesta ja mahdollistaa konkreettisen ympäristötyön ja hauskan ulkoilupäivän yhdistäminen.

– Partioaitan Ympäristöbonuksen kaltainen tunnustus on merkki siitä, että työtämme arvostetaan. Haluamme kiittää kaikkia 365-klubilaisia. Lahjoituksen avulla saamme vietyä tietoa rantaroskasta yhä laajemmalle joukolle ihmisiä, ja toiveissa on myös siivota yhdessä ennätysmäärä rantaviivaa Pidä Saaristo Siistinä ry:n juhlavuoden kunniaksi, kertoo Siisti Biitsi -ohjelman projektikoordinaattori Julia Jännäri.

Siisti Biitsi -ohjelmaan voi osallistua kuka vain järjestämällä omat rantasiivoustalkoot millä tahansa meren, joen tai järven rannalla lumien sulattua. Talkoot ilmoitetaan siistibiitsi.fi-sivustolle, josta talkoolaiset voivat ladata myös rantaroskalomakkeen raportointia varten.

Lisätietoa:
Julia Jännäri
Siisti Biitsi -koordinaattori
Pidä Saaristo Siistinä ry
+ 358 40 455 7251
julia.jannari@pssry.fi
www.siistibiitsi.fi

Nina Ehrnrooth
toimitusjohtaja, Partioaitta
nina.ehrnrooth@partioaitta.fi
+ 358 40 5800 374