Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry järjestää kaikille avoimen esittelytilaisuuden, jossa pääsee tutustumaan uusiin palveluihin veneilijöille: veneen pohjapesuriin ja 10 m3:n kelluvaan imutyhjennyslaitteeseen. Tilaisuus pidetään 15.11. klo 11–14 Hangon Itäsatamassa, ja paikan päälle voi saapua oman aikataulun mukaan. Paikalla on PSS ry:n, rahoittajien, laitteiden suunnittelijoiden ja valmistajien edustajia.

Pidä Saaristo Siistinä ry tarjoaa veneilijöille mahdollisuuden kokeilla drive-in-pohjapesumahdollisuutta Hangossa seuraavan kahden veneilykauden aikana. Yhdistys täydentää myös veneiden käymäläjätevesien vastaanottoverkostoa Tammisaaren saaristossa. 
– Olemme iloisia voidessamme esitellä kaksi uutta ratkaisua vesistöjemme hyväksi. Sekä pohjapesuri että imutyhjennyslaite on hankittu erillisillä rahoituksilla, joista suuri kiitos tukijoillemme, erityisesti Weisell-säätiölle ja Ålandsbankenille, kertoo PSS ry:n pääsihteeri Aija Kaski.

Veneiden pohjapesuri on merkiltään Drive-in Boatwash™ BIGWASH-16 WIDE, joka soveltuu jopa 16 metriä pitkille moottoriveneille ja purjeveneille, joiden syväys on max 2,4 metriä. Sitä tuo maahan Marina Networking Oy, ja sen valmistaja on ruotsalainen RentUnder Ab. Pohjapesurin kokeilumahdollisuuden on rahoittanut Weisell-säätiö, ja pesuri sijoitetaan Hangon Itäsatamaan. 

– Olemme etsineet pohjamaaleille vaihtoehtoja jo useita vuosia ja esitelleet erilaisia mekaanisia ratkaisuja maalin vaihtoehdoksi. Nyt saimme Suomeen ensimmäistä kertaa kokeiltavaksi tällaisen suuren köliveneillekin sopivan pesurin. Halusimme esitellä laitteen jo näin syksyllä, jotta tällä suunnalla veneilevät voivat keväällä jättää veneensä pohjan maalaamatta ja sen sijaan käyttää tätä laitetta, Kaski kertoo.

Kelluva veneiden septitankkien imutyhjennyslaite on tilavuudeltaan noin 10 m³, ja sen on valmistanut Oy HL-Metal Ab. Laite on uudentyyppinen ja käyttäjäystävällinen ja sen toimintavarmuuteen on panostettu kahdella pumpulla. Kokonsa puolesta sille mahtuu kaksikin venettä samanaikaisesti. Laitetta ovat olleet rahoittamassa Ålandsbankenin Itämeriprojekti, Weisell-säätiö, John Nurmisen Säätiön Nutribute-joukkorahoituskampanja ja muutama yksityinen henkilö.
– Veneilijät ovat jo vuosikausia toivoneet kelluvaa veneiden käymäläjätevesien imutyhjennyslaitetta Tammisaaren saaristoon ja nyt vihdoin voimme sellaisen sinne sijoittaa, Kaski kertoo.

Esittelytilaisuus: 15.11.2018 klo 11–14, Hangon itäsatama, 10900 Hanko. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tilaisuus on suunnattu kaikille kiinnostuneille, niin median edustajille, kaupunkien ja kuntien päättäjille kuin veneilijöille.

Lisätietoja antaa:
Pääsihteeri Aija Kaski

040 528 7145
aija.kaski@pssry.fi

Pidä Saaristo Siistinä ry täyttää ensi vuonna 50 vuotta ja juhlii taivaltaan muun muassa tarjoamalla veneilijöille uusia mahdollisuuksia toimia entistäkin ympäristöystävällisemmin.