Siirry sisältöön

Mustankorkea Oy järjestää elokuussa saarimökkiläisille tarkoitetun jätekeräyksen yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa. Saarimökkien keräys toteutetaan PSS ry:n Roopetar-aluksella ja maakuljetuksista ja jätteiden käsittelystä vastaa Mustankorkea.

Joka kolmas vuosi järjestettävässä Pohjois-Päijänteen saariston jätekeräyksessä otetaan maksutta vastaan esimerkiksi metalliromua, sähkölaitteita ja vaarallisia jätteitä. Suurikokoisista, hyödyntämiskelvottomista jätteistä (esimerkiksi huonekalut, patjat) ja rakennusjätteistä peritään 20 euron vastaanottomaksu. Keräyksessä ei oteta vastaan normaalia asumisessa syntyvää kotitalousjätettä, jätesäkkejä tai käymäläjätettä.

Saarimökkiläiset voivat tuoda jätteitä Roopettaren pysähdyspaikoille tai  tilata aluksen noutamaan jätteitä omasta mökkirannastaan oheisen aikataulun mukaisesti. Tilaukset tehdään etukäteen puhelimitse ja aluksen miehistö suunnittelee reitin. Kaikkia tilauksia ei välttämättä pystytä toteuttamaan.

Keräysaikataulu

ke 1.8. tilausnoutoja Pohjois-Päijänteellä, Kalasaaren lähistöllä 
to 2.8. Leppävesi, Pyhäsaaren pohjoiskärki klo 9-14, sen jälkeen tilausnoutoja 
pe 3.8. Kalasaari klo 9-15, sen jälkeen siirtymä Säynätsaloon 
ma 6.8. Kuminan pohjoispään laituri klo 10-16, tilausnoutoja Korpilahden ympäristössä 
ti 7.8. tilausnoutoja Korpilahden ympäristössä

Lisätietoa 

Mustankorkea Oy, kuljetusvastaava Terttu Nyberg, puh. 040 562 5450 
Pidä Saaristo Siistinä ry, aluepäällikkö Eeva Taimisto, puh. 0400 555 098