Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) iloitsee hallituksen tekemästä päätöksestä myöntää lisäbudjetista 500 000 euroa yhdistyksen uuden ympäristönhuoltokaluston hankintaan Saimaalle. Uuden kaluston kokonaiskulut ovat noin 1,2 miljoonaa. Yhdistys haastaa kaikki puhtaan järviluonnon ystävät mukaan hankkeen loppuun viemiseksi.

– Hallituksen päätös oli ensiarvoisen tärkeä kalustohankkeemme etenemisen kannalta. Se osoittaa, että Itämeren rinnalla myös Suomen järviluonnon hyvinvointiin panostetaan ja työtämme alueella arvostetaan, kommentoi PSS ry:n pääsihteeri Aija Kaski. 

Kaski on erityisen iloinen siitä, että rahoituksen järjestämisen takana on eduskunnassa ollut laaja tuki ja että Saimaan alueen poliitikot ovat olleet asiassa aktiivisia. Ratkaisevaa on ollut ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen tuki, mutta rahoituksen puolesta lausunnon antoi myös Saaristoasian neuvottelukunta, jonka puheenjohtaja on Hanna Kosonen Savonlinnasta.

– Seuraavaksi haastamme Saimaan alueen yritykset ja yksityishenkilöt auttamaan meitä keräämään puuttuvan omarahoitusosuuden, joka on noin 600 000 euroa. Mitä nopeammin saamme rahoituksen kokoon, sitä pikemmin pääsemme työhön kiinni uudella kalustolla, kertoo Kaski.

Saimaa maantieteellisesti laajin toiminta-alue

Yhdistys käynnisti helmikuussa 2018 Saimaalle suunnatun Kalusto kuntoon -varainkeruukampanjan. Kampanjan tavoitteena on saada tiloiltaan ja toimintavarmuudeltaan juuri retkisatamien huoltotyöhön ja järviluonnon puhtaanapitoon soveltuva uusi huoltokalusto vuoteen 2020 mennessä.

Saimaa on yhdistyksen toiminta-alueista maantieteellisesti laajin. Yhdistys ylläpitää alueella virkistysalueyhdistyksen, säätiöiden, kaupunkien ja kuntien omistamia retkisatamia, jotka ovat avoimia kaikille virkistyskäyttöön. Avovesikauden ajan PSS ry:n huoltoalus M/S Roope-Saimaa miehistöineen tekee saarissa pitkää päivää. Aluksella päästään esimerkiksi kunnostamaan jäiden rikkomia laitureita, huoltamaan saunoja ja kuivakäymälöitä, tuomaan tulisijoille puita sekä tyhjentämään jätepisteitä.

Uuden aluksen hankintaan voi jokainen osallistua tekemällä lahjoituksen kalustokuntoon.fi-sivustolla tai liittymällä yhdistyksen jäseneksi www.pidasaaristosiistina.fi. Lahjoita kampanjaan 20 euroa lähettämällä tekstiviesti 20E ALUS numeroon 16588.

Lehdistökuvan voi ladata täältä: www.pidasaaristosiistina.fi/viestinta/kuvapankki

Lisätietoa:

Aija Kaski
pääsihteeri, Pidä Saaristo Siistinä ry
p. 040 528 7145, aija.kaski@pssry.fi

Eeva Taimisto
aluepäällikkö, Pidä Saaristo Siistinä ry
p. 0400 555 098, eeva.taimisto@pssry.fi