Siirry sisältöön

Tiedote 2.5.2018
Pidä Saaristo Siistinä ry

Pidä Saaristo Siistinä ry järjestää Ruissalon Kansanpuistossa kaikille avoimet Siisti Biitsi -talkoot 5.5. Rannalle päätyy paljon roskaa Aurajoen kuljettamana sekä virkistyskäytöstä.

Siisti Biitsi on PSS ry:n jo viidettä vuotta käynnissä oleva rantasiivouskampanja. Omat siivoustalkoot voi järjestää kuka tahansa haluamallaan rannalla tai osallistua kaikille avoimiin talkoisiin. Turussa siivotaan 5.5. Ruissalon Kansanpuiston ranta osana yhteispohjoismaista Nordic Clean Up-Day:tä. Mukana siivoamassa ovat myös PSS ry:n yhteiskumppanit Ruisrock, LähiTapiola Varsinais-Suomi ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy.

–  Yhteiset talkootapahtumat ovat mukava tapa viettää päivää ulkona samalla tehden hyvää ympäristölle. Toivomme kampanjan kautta levittävämme tietoutta vesistöjen roskaantumisesta sekä vaikuttavamme ihmisten käyttäytymiseen esimerkiksi yleisötapahtumissa vesien äärellä. Suurin osa vesistöihin päättyvästä roskasta on peräisin maalähteistä, PSS ry:n Siisti Biitsi -koordinaattori Julia Jännäri sanoo.

Päätapahtumaan voi ilmoittautua Facebook-tapahtuman kautta tai tulla vain paikalle. Tilaisuus alkaa klo 12.00 opastamalla siivoojat ja jakamalla talkoovarusteet. Kaikki löytyneet roskat myös raportoidaan, jotta saadaan tarkempaa tietoa roskien laadusta. Näin voidaan parhaassa tapauksessa päätellä, miten roskat ovat rannoille päätyneet ja tätä kautta vaikuttaa roskaantumisen lähteisiin. Lounais-Suomen Jätehuolto hoitaa paikalle jäteastiat ja opastaa kerättyjen jätteiden lajittelussa. Tapahtumassa on tarjolla myös herkkuja Ruisrockin grillistä sekä Villa Promenaden tarjoamat talkookahvit. LähiTapiola Varsinais-Suomi tarjoaa kaikille osallistujille huomioliivit.

Kuluvalla viikolla Turussa järjestetään muitakin Siisti Biitsi -talkoita. Nummenpakan koulu siivoaa 2.5. Halisisissa jokirantaa ja Turun kaupungin Itämerihaaste järjestää 3.5. talkoot Aurajokirannassa.

Lisätietoja Siisti Biitsistä: Siisti Biitsi

Ruissalon Siisti Biitsi -talkoiden Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/149913772526895/

Lisätiedot:

Julia Jännäri
Siisti Biitsi -koordinaattori
Pidä Saaristo Siistinä ry
p. 040 455 7251
julia.jannari@pssry.fi