Siirry sisältöön

Tiedote 9.5.2018
Pidä Saaristo Siistinä ry

Viime kesänä työnsä aloittanut Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) uusi huoltoalus M/S Roope tulee tervehdyskäynnille Helsinkiin keskiviikkona 16.5. Aluksen ovet ovat avoinna kaikille kiinnostuneille kello 17–19 Helsingin Etelärannassa sijaitsevalla Lyypekinlaiturilla.

Uusi M/S Roope on ensimmäinen täysin ympäristöhuoltotyöhön suunniteltu alus. Se valmistui kesäkuussa 2017 Oy HL-Metal Ab:n tuotannossa ja korvasi lähes 40 vuotta työaluksena toimineen edeltäjänsä. Alus aloitti työnsä heti valmistumisensa jälkeen, ja ensimmäinen kesä sujui onnistuneesti. Tonneittain romua, roskaa ja jätevesiä poistuu nyt saaristosta entistä tehokkaammin.  

– Alus on herättänyt paljon kiinnostusta muun muassa jäsenten, tukijoiden ja muiden työstämme kiinnostuneiden keskuudessa. Siksi haluammekin kutsua kaikki kootusti vierailulle ennen tämän vuoden kiireisintä kautta, kertoo Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri Aija Kaski.

Huoltokalustot kuntoon alue kerrallaan

Huoltoalukset ovat yhdistyksen tärkeimpiä työkaluja, ja Saaristomeren lisäksi myös Saimaalla, Päijänteellä ja Pohjanlahdella operoivat omat aluksensa. Aluksilla päästään saarikohteisiin esimerkiksi tyhjentämään jätepisteitä ja septitankin tyhjennysasemia, kunnostamaan kuivakäymälöitä, astianpesupaikkoja ja retkisatamien rakenteita sekä kuljettamaan polttopuita tulisijoille. Myös muilla alueilla toimivat alukset ovat tehneet raskasta työtä 30–40 vuoden ajan ja ovat uusimisen tarpeessa.

Yhdistyksen seuraavana tavoitteena on hankkia Saimaalle juuri retkisatamien huoltoon tarkoitettu alus vuoteen 2020 mennessä. Saimaa on PSS ry:n toiminta-alueista maantieteellisesti laajin ja huoltoalus M/S Roope-Saimaa miehistöineen huoltaa ja ylläpitää alueella noin 100 retkisatamaa.

– Hankinta on välttämätön retkisatamaverkoston ylläpidon ja huollon jatkuvuuden, järvimatkailun ja retkeilyn kehittämisen sekä järviluonnon puhtaanapidon kannalta. Hanketta voi tukea lahjoittamalla Kalusto kuntoon -kampanjaamme, kannustaa Kaski.

Ensi vuonna Pidä Saaristo Siistinä ry:llä tulee täyteen 50 vuotta puhtaamman vesiympäristön puolesta tehdyn työn parissa.

Lataa lehdistökuva PSS ry:n uudesta huoltoaluksesta: www.pidasaaristosiistina.fi/tiedotus/galleria/lehdistokuvia

www.pidasaaristosiistina.fi
www.kalustokuntoon.fi

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:

Aija Kaski
Pidä Saaristo Siistinä ry
pääsihteeri
p. 040 528 7145
aija.kaski@pssry.fi