Siirry sisältöön

Tiedote 12.3.2018
Pidä Saaristo Siistinä ry

Pidä Saaristo Siistinä ry on mukana Hyvä testamentti -kampanjassa. Kampanjan tarkoitus on haastaa suomalaiset miettimään, mitä he haluavat omaisuudelleen tehdä, kun eivät ole enää täällä itse siitä päättämässä. Kampanjaa ja aihetta käsitellään Veromessuilla 13.–14.3.

Pidä Saaristo Siistinä ry on osa Vastuullinen lahjoittaminen ry:n (VaLa) yhteistyöverkostoa ja näin ollen mukana Hyvä testamentti -kampanjassa. Veronmaksajain Keskusliitto ry:n järjestämässä Vero2018-tapahtumassa Marina Congress Centerissä Helsingin Katajanokalla kampanjassa mukana olevat yleishyödylliset yhdistykset haluavat tuoda esiin testamenttilahjoitusten tärkeyttä niille, ja sitä, että myös henkilöllä, jolla on perintökaaren mukaisia perillisiä, on oikeus tukea itselleen tärkeää asiaa.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri Aija Kaski on messuilla paikalla tiistaina 13.3. klo 10.30–12 kertomassa yhdistyksen työstä ja siitä, millainen merkitys testamenttilahjoituksilla on Suomen vesistöjen puhtauden eteen tehtävän työn kannalta.

Yleishyödyllisillä yhteisöillä on vapautus perintöverosta

Valtiolle päätyy edelleenkin merkittävä osa perinnöistä, ja testamenttaaminen yleishyödyllisille yhteisöille on Suomessa edelleen vähäistä, vaikka verotukselliset edut ovat merkittävät. Kampanjan lakiasiantuntija, VT Piia Jeremejeff muistuttaa, että omaisuus tai osa siitä on mahdollista testamentata muillekin kuin perintökaaren mukaisille perillisille ja, että huolellisella suunnittelulla perintöveroissa pystyy säästämään ja voi myös välttyä verojen maksulta useampaan kertaan. Yleishyödyllisten yhteisöjen ei myöskään tarvitse maksaa testamentilla saamastaan omaisuudesta perintöveroa.

– Testamenttaaminen hyväntekeväisyyteen on kuitenkin huomattavasti lisääntynyt Hyvä testamentti -kampanjan aikana. Sellainenkin henkilö, jolla on lapsia, voi muistaa testamentissaan myös järjestöjä ja antaa siten pienen osan omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen. Ruotsissa testamenttaamisessa yleishyödyllisille yhteisöille ollaan jo huomattavasti pidemmällä, Jeremejeff vertaa.

Lisätietoja: 
Aija Kaski
Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri
p. 040 528 7145
aija.kaski@pssry.fi

Pia Tornikoski
Hyvä testamentti -kampanjan koordinaattori
p. 040 596 3763
paasihteeri@vala.fi

Piia Jeremejeff
Hyvä testamentti -kampanjan lakiasiantuntija
p. 040 350 4100
lakimies@hyvatestamentti.fi

Hyvä testamentti -kampanjassa on mukana 26 yleishyödyllistä yhteisöä, jotka edustavat laajasti erilaisia hyväntekeväisyyskohteita: Aivoliitto, Amnesty International, Animalia, Fida International, Greenpeace, Helsingin Diakonissalaitos, Herättäjä-Yhdistys, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Kuurojen Liitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Patmos Lähetyssäätiö, Pelastakaa Lapset, Pidä Saaristo Siistinä ry, Plan International Suomi, Päijänteen Luonnonperintösäätiö, SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto, SOS-Lapsikylä, Suomen Lähetysseura, Suomen Merimieskirkko, Suomen Meripelastusseura, Suomen Pipliaseura, Suomen Reumaliitto, Suomen Setlementtiliitto, Suomen Sydänliitto, World Vision ja WWF (Maailman luonnonsäätiö). Järjestöt ovat Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n jäseniä.

Kampanjajärjestöjen testamenttipalveluista löytyy lisätietoa osoitteesta www.hyvatestamentti.fi.