Siirry sisältöön

Siisti Biitsi -ohjelma

Siisti Biitsi -ohjelman tarkoituksena on siivota rantoja, herättää kiinnostusta rantojen roskaisuustilanteeseen, kerätä tietoa rantojen roskaisuudesta ja yhdistää konkreettinen ympäristötyö hauskaan ulkoilupäivään.

Mistä Siisti Biitsi sai alkunsa?

Pidä Saaristo Siistinä ry oli mukana Itämeren rantojen roskaisuutta kartoittavassa MARLIN-hankkeessa vuosina 2011–2013. Hankkeessa saadut tulokset osoittivat karusti Suomen rantojen olevan roskaisimmat kaikista mukana olleista tutkimusmaista. Surullinen tulos ja halu siistiä rannikkomme poikivat keväällä 2014 ensikertaa järjestetyn Siisti Biitsi – Tehtävänä roskaton rannikko -talkookampanjan.

Nykyään Siisti Biitsi -ohjelma on tärkeä osa PSS ry:n perustoimintaa. Siisti Biitsi -talkoiden järjestäjinä voivat toimia niin yhdistykset, seurat, klubit, harrastusryhmät, koulut, kaupungit, kunnat, yritykset kuin yksittäiset henkilöt – siis aivan kaikki!

Järjestä omat Siisti Biitsi -talkoot näin:

  1. Valitse ranta ja merkitse talkoosi Siisti Biitsi -nettisivujen tai -sovelluksen karttaan. Voit ladata Siisti Biitsi -sovelluksen Google Play -kaupasta tai App Storesta.
  2. Ota mukaan siivousvälineet ja lähde siivoamaan rantaa.
  3. Raportoi keräämäsi roskat sovelluksella.
  4. Huolehdi roskien jatkokäsittelystä.

Lukuvinkkimme

Ota yhteyttä

Ohjelmapäällikkö

Julia Jännäri

040 455 7251 julia.jannari@pssry.fi

Siisti Biitsi

Siisti Biitsi -kummikoulukoordinaattori

Ellen Rancken

040 128 6512 ellen.rancken@pssry.fi

Viestinnän asiantuntija

Eeva Räihä

040 457 1182 eeva.raiha@pssry.fi

Vanhempainvapaan sijainen