rss Ajankohtaista

Risat veneet pois saaristosta

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) ja Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) järjestävät venekeräyskampanjan Saaristomerellä. Mukaan ilmoitettuja veneitä kerätään elo–syyskuussa pois asukkaiden ja mökkiläisten rannoilta huoltoalus M/S Roopella. Keräyksellä autetaan saariston asukkaita ja mökkiläisiä kierrättämään risat veneensä.

Lue lisää

 

Erilliskeräys Pohjanlahdella

Vuotuinen romunkeräystempaus järjestetään Pohjanlahdella viikonloppuna 28.7. - 30.7.2017. Romunkeräyksessä kerätään maksutta metalli-, sähkö- ja elektroniikkaromua. Samana viikonloppuna huoltoalus Roope-Botnia kerää romua seuraavissa paikoissa: Jannen Saluuna ja Lars Björkasskär.

Lue lisää

 

Lisäämme veneilijöiden palveluita Itäisellä Suomenlahdella

Kotkan seudulla veneilijät ovat jo pitkään kärsineet heikoista käymäläjätteiden tyhjennysmahdollisuuksista. Pidä Saaristo Siistinä ry on asentanut uuden kiinteän septitankin imutyhjennysaseman Suulisniemeen yhteistyössä Suulisniemen veneseuran, Esleyhtiö Oy:n, Kotkan kaupungin ja Kymen navigaattorit ry:n kanssa.

Lue lisää

 

Turussa mitataan joessa kulkevan roskan määrää

Merien roskaantuminen on maailmanlaajuisesti kasvava ongelma, jolta Itämerikään ei ole välttynyt. Nyt tutkijoiden huomio on erityisesti mereen päätyvien roskien lähteissä ja reiteissä. Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry), Turun kaupunki ja Suomen ympäristökeskus (SYKE) mittaavat 25.–30.7. Turun Aurajoessa kulkevan roskan määrää jokeen asennettavilla keräimillä. Mittaukset ovat osa Itämerta ympäröivien maiden yhteistä BLASTIC-hanketta.

Lue lisää

 

Suuri kiitos hienolle RuisRock-talkootiimillemme

Suuri kiitos hienolle talkootiimillemme, joka viikonloppuna keräsi ennätykselliset 135 säkkiä pulloja ja tölkkejä RuisRockissa ja piti rantaviivaa puhtaana Kansanpuistossa!

Lue lisää

 

Imutyhjennysasemien käyttöseurantaa tehostetaan

Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Affecton yhteistyön myötä asennettiin 10 sensoria PSS ry:n omistamiin kelluviin käymäläjätteiden imutyhjennyslaitteisiin. Sensorissa on kävijälaskurin lisäksi vikailmoitin, jonka nappia painamalla voi heti lähettää viestin rikkinäisestä laitteesta.

Lue lisää

 

Lataa uusi meriroskasta kertova Roskaretki-puuhavihko

Roskaretki on alakouluikäisille ja miksipä ei kaikille aiheesta kiinnostuneille suunnattu värikäs ja vauhdikas tarina, joka tutustuttaa lukijan merien roskaisuustilanteeseen ja Itämeren salaperäiseen maailmaan.

Lue lisää

 

Itämeren roskaantumisesta on julkaistu ensimmäinen tietokirja

Tietoa Itämeren roskaantumisesta on tähän mennessä ollut saatavana hyvin hajanaisesti ja verrattain vähän. Nyt Pidä Saaristo Siistinä ry alan asiantuntijoiden kanssa on koonnut Ålandsbankenin Itämeriprojektin rahoituksella yhteen kattavan tietopaketin: Roskapostia – Kansalaisen tietokirja meren roskaantumisesta.

Lue lisää

 

Lars Björkasskärin sauna on taas kunnossa

Lars Björkasskärin saunassa oli kiuas vioittunut, mutta nyt asia on kunnossa ja sauna käytettävissä.

Lue lisää

 

Onnea matkaan uusi M/S Roope!

Eilen vietettiin yhdistykselle historiallista ja ikimuistoista päivää Turussa!

Lue lisää

 

Seuraavat


Poutapilvi web design - P4