Insamlingens nuläge: 125 559,97 €

Målsättning: 500 000 €

Hjälp oss hålla skärgården ren – vi behöver nya fartyg!


Håll Skärgården Ren rf håller skärgården och insjöområdena rena och underhåller Sälle-stationerna med hjälp av fyra servicefartyg. Roope i Skärgårdshavet, Roope-Saimaa i Vuoksens vattenområde, Roopetar i Päijänne och Roope-Botnia i Bottniska viken.

Fartygen har redan tjänat Håll Skärgården Ren rf och dem som rör sig till sjöss i 20–30 års tid. De har varit i hård användning eftersom arbetet för att hålla skärgården ren pågår från morgon till kväll.

Nu samlar vi in medel för att vi ska kunna fortsätta vårt arbete och göra det så bra som möjligt. Vårt fartygbestånd är i desperat behov av förnyelse.

Det mest akuta behovet av ett nytt servicefartyg finns i Skärgårdshavet. Med hjälp av insamlade donationer under två Fixa Flottan-kampanjperioder, företagssamarbete och med stöd från staten har föreningen äntligen kunnat beställa ett nytt servicefartyg för nästa sommar 2017 till Skärgårdshavet.

Vi tackar stort alla som hittills deltagit i kampanjen och samtidigt uppmuntrar vi nya donatorer med! Målsättningen för den tredje kampanjperioden är att samla in medel för förnyande och reparering av de föråldrade servicefartygen i Saimen, Päijänne och Bottniska viken.

Kostnaden för ett bra servicefartyg är så stor att anskaffningen inte kan finansieras via föreningens basfinansiering. Därför behöver vi hjälp av just dig och alla som tycker att vårt arbete är viktigt!

Delta i insamlingen på det sätt du kan och utmana också dina vänner och bekanta att vara med och bidra!

På dessa sidor kommer vi att berätta hur insamlingen och vårt projekt framskrider.


Lycka till på färden nya M/S Roope!

Igår firades en för föreningen historisk och oförglömlig dag i Åbo!

Läs mera

 

Pressmeddelande: Bekanta dig med Skärgårdshavets nya servicefartyg 14.6 kl. 16–18 vid Forum Marinum

Håll Skärgården Ren rf:s servicefartyg M/S Roope som bedriver miljövårdsarbete på Skärgårdshavet får denna sommar en efterträdare. Det nya servicefartyget döps av riksdagsledamoten och den stora Östersjövännen Saara-Sofia Sirén vid Forum Marinums brygga onsdagen den 14 juni och samma dag kl. 16–18 är fartyget öppet för allmänheten.

Läs mera

 

lahjoita sms se

lahjoita verkkopankki se

Följ Fixa flottan-kampanjen också på Facebook!

facebook